Ètica i festa al festival Lali Jove barcelona

El Festival Lali Jove Barcelona

Aquest proper 8 de febrer, el Consell de la Joventut de Barcelona durà a terme la sisena edició del Festival Lali Jove, dins els festivals ètics de Catalunya. Dins la programació de les Festes de Santa Eulàlia, el Moll de Bosch i Alsina (Moll de la Fusta) s’omplirà, a partir de les 17:00, d’activitats gratuïtes pel jovent. Ara bé, el plat fort arribarà a les 20:00 on es donarà el tret de sortida als concerts de grups com Karamba, Angangas o els creadors del hit «Tot és part de ser un pirata«, Pony Pisador.

Diego Urcola's Trumpet @ 19° International Jazz Festival of Punta del Este | 150111-1192-jikatu
Imatge d’una trompeta de flickr. Fotografia realitzada per Jimmy Baikovicius.

Localització

El Festival Lali Jove BarcelonaMoll de Bosch i Alsina (Moll de la Fusta). A tan sols 7 minuts caminant des de l’estació de Barceloneta (L4).

Què veure?

Donat que el festival té una llargària d’una sola nit, creiem convenient dedicar un cap de setmana a la capital catalana, Barcelona, després del festival Lali Jove.

Evidentment, per poder veure la ciutat en la seva plenitud i poder viure-la faria falta una setmana i escatx. Tanmateix, amb un parell de dies es poden veure els «essencials» de la ciutat i així copsar l’esperit de Barcelona.

Primer dia

El primer dia, abans d’anar al festival, començaria l’itinerari per l’emblemàtica Sagrada Família. La basílica obre a les 9:00 així que és convenient arribar d’hora per, primerament, poder gaudir de la ciutat i per no trobar llargues cues. S’hi pot arribar en transport públic fàcilment amb la L2 o la L5.

Un cop recorreguts els entremats de l’obra de l’arquitecte Antoni Gaudí, recomanem anar caminant fins a l’Hospital de Sant Pau, un altre dels essencials. Per rematar el matí, l’última parada tindria lloc al Park Güell. És important reservar l’entrada amb anetl·lació ja que hi ha un nombre limitat d’entrades al parc.

Acabada la visita, us suggerim que, tot fent un tomb, arribeu a l’històric Barri de Gràcia i us perdeu pels seus carrerons, passant per places amb tant pes com la Plaça del Diamant o La Plaça del Sol. Dinats, ja estareu llestos per posar romb cap al festival.

Segon dia

Ben d’hora al matí recomanem començar el dia al Passeig de Gràcia (L4). És imprescindible anar baixant el carrer tot veient els nombrosos monuments que el modernisme català ha deixat a aquest carrer: el Palau Robert, la Pedrera o la Casa Batlló. Al final del llarg carrer -envoltat de les botigues de més luxe de la ciutat- s’arriba al punt més frenètic i concorregut de la ciutat: la Plaça de Catalunya. En una de les nombroses cafeteries que hi ha, recomanem agafar un cafè per endur i començar a baixar les Rambles. Cafè i croissant en mà, us anireu topant amb punts com la Catedral, el Marcat de la Boqueria o la Plaça de Sant Felip Neri.

Aquest segon dia, és també un viatge arquitectònic i passem del modernimse al romànic i al gòtic. Per la zona també s’hi pot trobar la Plaça Sant Jaume o el Portal de l’Àngel. Suggerim que continueu baixant i fixeu el pròxim destí al Barri del Born. Allà, podeu anar fent un tomb, descobrint altra vegada carrerons però sense oblidar indrets com el Mercat del Born o l’església de Santa Maria del Mar.

Per dinar? Doncs què millor que un pick-nick al Parc de la Ciutadella. Amb les panxes plenes i per acabar un dia rodó, recomanem agafar el transport públic fins als Búnkers del Carmel (bus V19), un indret meravellós per veure com es pon el sol a la ciutat, tot gaudint del gran mostrari de colors del capvespre i posant punt i final al cap de setmana.

Allotjament

€ Be Sound Hostel

A tan sols 15 minuts caminant del recinte del Festival Lali Jove Barcelona, el Be Sound Hostel és l’opció perfecte per gaudir el cap de setmana amb companyia i assequible per a totes les butxaques. Els dormitoris compartits, tenen preus a partir dels 12€ per nit.

€€ Generator Hostel

Els hostals Generator són coneguts arreu d’Europa com una de les cadenes d’hostals més escollides gràcies a, en gran part, la selecta decoració de les habitacions i l’edifici. Agafa el més bo de fer vida a un hostal barrejat amb un petit plus de comfort. Està ubicat entre la Vil·la de Gràcia i l’Eixample Esquerra i els preus oscil·len entre els 20 i els 40€ per nit.

€€€ Olivia Balmes Hotel

Ara bé, si el que es vol és optar per una experiència amb una mica més de pressupost, l’Hotel Olivia Balmes és una gran opció. Ubicat al rovell de l’ou, al costat de l’estació de Provença, té a tocar localitzacions com el Passeig de Gràcia o la Plaça de Catalunya. L’hotel compta amb grans instal·lacions com piscina i gimnàs i al pis de dalt té una terrassa que deixa sense alè amb vistes a tota la ciutat. El preu ja s’enfilaria fins als 140€ per nit.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *