Vila-Nowa i el Reggae

Aquest juliol celebrem tots junts el 15è aniversari del Nowa Reggae i hi esteu tots convidats!

El festival Nowa Reggae porta 14 estius emplenant la ciutat catalana de Vilanova i la Geltrú i aquest any no serà menys. Es farà el 17 i 18 de juliol al Parc de Ribes Roges i l’entrada tendrà un cost de 20 €.

A la llarga, aquest festival s’ha arribat a convertir en un referent de primer ordre a Catalunya, gràcies a la seva gran combinació d’estils musicals. També cal dir que sempre inclou els millors artistes de dancehall i de música jamaicana i, de fet, el grup Skatalà ja ha confirmat la seva assistència per aquest estiu. A més, serà una doble celebració, ja que el mític grup de Barcelona festejarà també el seu 35è aniversari a l’escenari del Nowa.

Fotografia de l’escenari del Nowa Reggae durant una actuació de l’any passat.
Fotografia treta de l’Instagram oficial del festival Nowa Reggae.

La Festa

Tal i com diu l’article Espacios e Itinerarios para el ocio juvenil nocturno, les festes per se han canviat. Un festival actual, tot i reproduir música dels anys seixanta, no tendrà l’ambient que es tenia llavors. Ni tan sols a la ciutat llunyana i utòpica de Clownia serà igual. Així, no són només els espais d’oci juvenils, que han canviat, sino també el ball, el clima, i el concepte de «festa» en si. La «cultura del cap de setmana» també ha canviat, i actualment no hi ha una diferència rígida i abismal entre els dies entre setmana i el cap de setmana; gairebé tots els dies poden ser de festa. A més, les substàncies que es consumeixen són molt més diverses que abans, i per tant no es poden controlar tant. El perill, llavors, té infinites siluetes, cosa que el fa encara més perillós.

Amb el naixement del Nowa Reggae l’any 2006, segurament no es podrà constatar del tot aquest canvi en la festa. No obstant això, si es fes una anàlisi comparatiu entre la 1a i la darrera edició del Nowa, segurament s’observarien grans i extensos canvis.

Què veure?

A part de ser la capital de la comarca del Garraf, Vilanova i la Geltrú també és molt coneguda pel seu ambient de sorra, mar i sol durant l’estiu. Tant la platja de l’Home Mort, com la de Ribes Roges, o la d’Adarró, són racons idonis per lluitar contra la feixuga calor de juliol. Però si la calor és benvinguda, aquesta ciutat presenta moltes altres possibles activitats i llocs per visitar.

  • Per exemple, el Far de San Cristòfol, que és un lloc emblemàtic on es pot aprendre molt sobre la cultura i el patrimoni marítim local. També és una bona opció per estar a l’aire lliure, amb unes vistes increïbles de la mar, i sense deixar la platja massa lluny.
  • D’altra banda, si es vol mantenir el contacte amb la urbanitat, es pot plantejar un passeig per la Rambla principal i per la plaça de la Vila. Tant la rambla com la plaça tenen una essència neoclàssica i romàntica pròpia d’aquesta ciutat, tot i també tenir un gran pes comercial. Així doncs, es poden visitar per observar pausadament l’art que comporten, o bé per anar a fer unes compres i un bon gelat o refresc.

Tal vegada aquestes activitats no són les més encertades, per la qual cosa visitar el Museu del Ferrocarril de Catalunya, o el Museu Romàntic Can Papiol poden ser millors plans. Tant l’un com l’altre poden ser interessants per a aprendre i conèixer la història de la ciutat i per disfrutar observant autèntiques relíquies de la Vilanova antiga.

En tot cas, el Nowa Reggae és un festival que val la pena viure, i més encara si es combina amb la màgica essència de Vilanova i la Geltrú.

Referènia científica

  • Joán Pallarés Gómez y Carles Freixa Pampols. “Espacios e itinerarios para el ocio juvenil nocturno”. http://www.injuve.es/sites/default/files/Revista50-2.pdf

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *