El Festival Hivernacle, amb la cultura del vi i el cava, arriba a Vilafranca del Penedès en la seva setena edició. Com cada any, amb autors i música de proximitat.

Reserveu-vos les dates, perquè del 20 al 22 de març torna la setena edició del Festival Hivernacle. Com cada hivern, aquest festival es celebrarà arreu dels carrers de Vilafranca del Penedès, capital de comarca de l’Alt Penedès. Un dels seus plats forts estarà ubicat a l’escenari habilitat que hi ha a l’Auditori municipal, però hi hauran moltes altres actuacions musicals. La majoria seran gratuïtes i les podreu trobar pels carrers i places de la vila. Enguany, es doblarà el número d’actuacions respecte l’edició anterior, i s’inclouran propostes de caire més familiar. A més, s’apostarà per donar veu als artistes més propers a la vila i la comarca, promocionant la música local i de proximitat. Entre els artistes convidats podrem trobar El Petit de Can Eril, Pau Vallvé, Intana i Kids From Mars, entre molts altres.

Harley Young al Festival Hivernacle, a Vilafranca del Penedès.
Harley Young al Festival Hivernacle, a Vilafranca del Penedès.
Font: Ray Molinari a Flickr.

Localització

L’Hivernacle es celebra a Vilafranca del Penedès, capital de comarca i del vi el cava. Val la pena, doncs, gaudir en profunditat de l’experiència que ens ofereixen aquestes terres catalanes. El cap de setmana que dura el festival és el moment idoni per visitar aquesta bonica població de tradició vinícola tan arrelada als seus orígens. http://www.vilafranca.cat/

Vilafranca del Penedès té un segell propi: la Denominació d’Origen Penedès, que ha internacionalitzat el vi i el cava català. A més, també és coneguda per la seva colla castellera, els Castellers de Vilafranca, fundada el 1948. A més, Vilafranca és famosa per la seva Festa Major, on es pot veure un des dracs més antics d’Europa. Aquest drac data del 1601, sent la figura del bestiari català més antiga d’Europa.

D.O. Penedès

Pel que fa a la Denominació d’Origen Penedès, val a dir que és la regió més important de Catalunya en tamany i volum de producció. La seva superfície total és de gairebé 18.000 hectàrees, i hi treballen 2.815 viticultors. Dins aquesta D.O, distingim 3 zones:

  • Penedès Superior
  • Penedès Central o Mitjà
  • Baix Penedès

Aquesta llarga tradició vinícola ha propiciat l’auge del turisme del vi, més conegut com enoturisme. Arreu de Catalunya podem trobar rutes turístiques que, gràcies al vi, recuperen el patrimoni cultural i paisatgístic de motes zones de les nostres comarques. Així s’explica en un article, el qual us adjuntem. Aquí es defensa el turisme del vi com una via de creixement econòmic de molts pobles catalans. Cultura, vi i cava van de la mà:
file:///C:/Users/albat/AppData/Local/Packages/Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe/TempState/Downloads/320029-Text%20de%20l’article-469846-1-10-20170914%20(1).pdf

Si voleu saber més al voltant de la Denominació d’Origen Penedès, entreu al següent enllaç. Aprendreu sobre la seva història i context geogràfic en profunditat.
https://papiro.unizar.es/ojs/index.php/geographicalia/article/view/3279

Imatge de l'Ajuntament, és a dir, la Casa de la Vila, de Vilafranca del Penedès.
Casa de la Vila de Vilafranca del Penedès, capital del vi i el cava.
Foto de Maria Rosa Ferre
Font: https://ca.wikipedia.org/wiki/Fitxer:Casa_de_la_Vila_(Vilafranca_del_Penedès)_-_1.jpg

Què veure?

Allotjament

Mencionem algunes propostes d’allotjament per estar-vos al llarg dels dies del Festival Hivernacle. No us perdeu cap detall!

€ Alberg Municipal de Joventut de Vilafranca del Penedès: https://alberg.vilafranca.cat/

€€ Sercotel Pere III: https://www.hotelpedrotercero.com/

€€€ Hotel Domo: https://www.domohotel.com/

Si voleu saber més respecte altres festivals compromesos amb la cultura catalana, visiteu aquesta pàgina sobre Mas Solers. http://soundsgood.digidocpress.com/2020/01/20/els-sons-arriben-a-mas-solers/

Referències de les fonts científiques usades:

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *