Ktatonik Fest III, la meca de la música alternativa catalana

KTATONIK FEST III

Res a fer el dissabte 8 de febrer? L’Ajuntament de Llançà ha organitzat la tercera edició del Ktatonik Fest, el festival que té com a objectiu apropar i potenciar la música underground al territori. L’entrada al festival és gratuïta i els concerts començaran a les 17:30. Es celebrarà, com cada any, a la Carpa de Llançà i comptarà amb entrepans i begudes a preus populars. Ara bé, si el que voleu és degustar les begudes més selectes, no dubteu en donar un cop d’ull al Festival Hivernacle. El festival s’engloba dins els festivals de l’Alt Empordà, coneguts tal i com expliquen Josep María Prat i Gemma Cànovas, per les seves llargues trajectòries i, al cap i a la fi, ajudar a contribuir a a l’imaginari de la zona.

Aquest any, el cartell del Ktatonik Fest ve farcit de nous grups amb les propostes més interessants de l’underground però amb clares influències del rock com la banda barcelonina The Capaces o els anglesos Discharge.

Llançà compta amb nombroses cales poc conegudes, ideals pel repòs i el descans. Tot llest per preparar les forces cap al Ktatonik Fest
Imatge d’una platja a Llançà.
Font: Landscape, per Hector Garcia.

UBICACIÓ

Carpa de Llançà, a la ciutat de Llançà.

LA MÚSICA UNDERGROUND

Aquest gènere musical sempre ha estat sota l’ombra dels grans gèneres com el pop, el rock o el rap. Tanmateix, aquest estil de música va prenent cada vegada més forma tot i que s’acabi desenvolupant en vessants diferents: rock underground, música urbana underground… Un tret que tenen en comú, això si, és que tots comencen des de casa, partint de zero.

Tal i com la doctora Jenine Beekhuyzen exposa en la seva tesis: «Underground online music communities: exploring rules for membership», gran part dels artistes comencen a internet. Així, la doctora explica que les cançons que publiquen els grups a internet, sovint no estan protegides i perden els seus drets. Per tant, el Ktatonik Fest no fa més que ajudar a que aquest estil es consolidi encara més.

QUÈ VEURE?

Donat que el festival només dura una nit, hem cregut que és òptim passar un cap de setmana a Llançà.

PRIMER DIA

S’ha de tenir en compte que Llançà és una ciutat on s’hi pot treure més suc si és a l’estiu. Tot i això, a l’hivern també es poden realitzar magnífiques rutes de senderisme. La que us recomanem és la ruta entre Llançà i Sant Genís del Terrer. De dificultat mitja i de durada de unes dues hores, és el pla idoni per passar-hi el matí. Recomanem que agafeu un pick-nick i gaudiu de la naturalesa mentre passegeu per aquest sender, de 200 metres de desnivell.

Els indrets més remarcables que trobareu seran el Coll de les portes i la pròpia ciutat de Sant Genís del Terrer. Un cop dinats i havent retornar a Llançà, ja serà el moment per accedir al festival.

Tot i això, aquesta no és l’única ruta de senderisme. Us encoratgem a que visiteu el web de l’Ajuntament de Llançà per conèixer totes les rutes possibles.

SEGON DIA

Pel segon dia proposem fer una escapada de tot el dia al Parc Natural del Cap de Creus, un dels llocs amb més encant de tota la costa catalana. Molts visitants esmenten que el Cap de Creus té una aura diferent i ensimismadora. Va decidir protegir-se l’any 1998 i és el primer parc martimoterrestre de tota Catalunya. Aquest indret, a més, compta amb el corall d’aigua freda, estudiats per molts experts gràcies a la seva complexitat a l’hora de distribuirse pel territori. Així ho van investigar mols doctors, entre d’altres la Dra. Covadonga Orejas on es va dur a terme un assaig sobre la presència dels diferents tipus de coralls a una mateixa superfície.

Un altre dels indrets que no et pots perdre al Cap de Creus és l’arquitectura. Té uns impressionants elements arquitectònics: des de la prehistòria fins l’època medieval. L’element més impressionant és, sens dubte, el dolmen de la Creu del Corbatella, el més gran de tota Catalunya. Un altre dels essencials seria el Monestir de Sant Pere de Rodes, romànic i d’ordre benedictí o els més de 3.000 kilòmetres de feixes.

ALLOTJAMENT

€ Pensió Restaurant Llançà

L’opció més assequible però alhora la millor per viure l’essència del nord de la costa catalana. A uns cinc minuts caminant fins la platja, la Pensió Restaurant Llançà és la millor opció per viure tota l’experiència de la costa catalana.

€€ Hotel Mas Palou

Amb tres estrelles, l’Hotel Mas Palou és idoni per evadir-se de qualsevol tipus de soroll o distracció. Ubicat enmig del camp, té un estil molt rústic i bucòlic, perfecte per anar amb família. També compta amb una piscina climatitzada.

€€€ Apartament Can Pol

En una ubicació immillorable a primera línia de mar, lApartament Can Pol és l’opció perfecta per gaudir de Llançà de la forma més íntima possible. És un apartament altra vegada molt rústic, però amb tocs moderns. També compta amb una piscina i una zona ajardinada que et deixa sense alè.

REFERÈNCIES DE LES FONTS CIENTÍFIQUES USADES

  • Dr. Covadonga Orejas, Andrea Gori, Claudio Lo Iacono, Pere Puig, Josep-Maria Gili, Mark R. T. Dale, 2009. Cold-water corals in the Cap de Creus canyon, northwestern Mediterranean: spatial distribution, density and anthropogenic impact. https://www.int-res.com/abstracts/meps/v397/p37-51/

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *