Allò que el Festival Feslloc s’endugué

Festival Feslloc 2020

Instal·lats al febrer i havent entrat ja plenament el 2020, és inevitable no començar a planejar escapades d’estiu. Des de SoundsGood, us presentem un pla infal·lible: el festival Feslloc. Del 9 al 12 de juliol, el Recinte Esportiu de Benlloch s’omplirà dels grups catalans del moment. S’autodenominen «el festival transformador del País Valencià» i també comptarà amb un espai de càmping. A més, també hi haurà diverses activitats en clau feminista (amb un Punt Lila) i en contra de qualsevol mena d’agressió (ja siguin masclistes o LGTBIQ+fòbiques).

Tot i que encara no hi ha grups confirmats, sonen amb força noms com Doctor Prats, Itaca Band o inclús l’ex concursant d’Operación Triunfo i representant d’Espanya al festival Eurovision Miki Nuñez.

El cantant és un dels candidats a encapçalar el cartell del Festival Feslloc.
El cantant Miki Nuñez a un assaig del festival Eurovision de Wikipedia. Fotografia realitzada per Martin Fjellanger

LOCALITZACIÓ DEL FESTIVAL FESLLOC

El Recinte Esportiu de Benlloc, a la ciutat de Benlloc.

ELS FESTIVALS AL PAÍS VALENCIÀ

Tal com explica la pàgina web de turisme de la Comunitat Valenciana, el turisme musical és un dels més ben valorats de la zona. Això, queda més que plasmat a l’entrada «Turisme musical en la Comunitat Valenciana» on qualifiquen el sector dels festivals com un «nínxol molt important d’ocupació i empreses innovadores». A més, des de la Generalitat volen que gran part dels fons que es recaptin vagin directament als promotors locals per a així fomentar la música local valenciana. I no només és això: també volen optar per que la seva oferta sigui música de qualitat.

Així ho ha afirmat Luís García (president de MusicaProCV), on opina que ara és el moment òptim per invertir en la música de qualitat «perquè s’ha creat un entramat associatiu empresarial musical com mai abans i des de les institucions estan disposats a avançar i a canviar les coses».

Tot i això, aquest estiu el Feslloc no ho tindrà fàcil. Tal com explica l’article: «Què couen els festivals valencians aquest 2020», aquest any, la resta de festivals del País Valencià ja han tret els seus cartells i no són precisament fluixos. Pel que fa al mític FIB, ja hi han confirmat artistes com Rita Ora o Foals i pel que fa al refrescant Arenal Sound, tenen confirmats artistes tan consagrats com Black Eyed Peas, Amaral o Bad Gyal. A part d’aquests dos festivals, també hi ha d’altres que continuen sent molt forts com el Festival de les Arts, el Pirata Rock o el Low Festival.

QUÈ VEURE?

En aquest cas, donat que el festival dura fins a 3 dies, us proposarem indrets per poder anar veient durant el festival. Tanmateix, també us recomanem que gaudiu i aprofiteu les activitats que es realitzaran a l’interior del Festival Feslloc.

Vídeo recopilatori del Festival Feslloc 2019 via Instagram
  • Església Parroquial de Nostra Senyora de l’Assumpció: construïda entre 1614 i 1650, és un dels màxims exponents del renaixement valencià
  • Arc Romà de Cabanes: un arc de triomf construït el segle II d.C i a tan sols dos kilòmetres del nucli urbà.
  • Agut de Benlloch: un dels llocs més emblemàtics, és una fàbrica de torrons i massapans.
  • Vilanova d’Alcolea: un ambient bucòlic i rural a pocs kilòmetres de Benlloc. Ideal per passar-hi tot un dia.
  • Vall d’Alba: com Vilanova d’Alcolea, és un altre poble molt entranyable.

Si teniu previst dur a terme alguna d’aquestes activitats, recomanem que us dirigiu a l’oficina de turisme de la ciutat.

LOCALITZACIÓ

Aquesta vegada, us recomanem que us quedeu als espais de càmping que el festival habilitin, ja que creiem que serà la millor manera perquè gaudiu al màxim del Feslloc.

REFERÈNCIES

Per a aquesta entrada, he emprat l’aplicació de Google Keep i m’he basat en un parell de documents:

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *