Revetlla llorencina, sempre domina

L’essència de cada poble mallorquí s’aprecia molt a través de les seves festes patronals. Durant l’estiu, cada poble celebra les seves festes en honor al seu sant i, de fet, molta gent les segueix per fer el que es coneix com a «tour de revetlla». La revetlla de Sant Llorenç, en aquest cas, n’és una de les més destacables.

On?

Sant Llorenç des Cardassar és un poble de 8.431 habitants que es troba al llevant de l’illa de Mallorca. A més de tenir molta cultura i història, és un dels pobles que destaquen més per les seves revetlles: són relativament grans i visitades. Aquestes, per tant, necessiten un mínim espai i és per això que es fan a la Plaça de l’Ajuntament, que està al centre del poble.

Fotografia de l'edifici de l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar. Aquesta plaça efectivament és la plaça de l'ajuntament i és on es fan les revetlles populars.
Fotografia de l’Ajuntament de Sant Llorenç, a la plaça on es fan les revetlles.
Font: Fotografia treta de Wikipedia feta per l’usuari López Suárez.

Quan?

Les festes patronals de Sant Llorenç acostumen a ser les dues primeres setmanes d’agost, encara que hi pot seguir havent activitats fins a finals de mes. Així doncs, el poble llorencí benera el seu sant dia 10 d’agost, que efectivament és el dia de Sant Llorenç.

A més de la clàssica cursa popular nocturna, la festa d’espuma, les proves esportives i els sopars a la fresca, a Sant Llorenç es fan dues revetlles, una de petita i una de gran. L’any passat la revetlla petita va ser el dissabte 10 d’agost i la gran va ser dimecres dia 14 d’agost. Normalment comença a les 23:00/00:00 fins les 6:00 aproximadament. Com cada any, els carrers de Sant Llorenç es varen omplir de gent que venien d’altres pobles a gaudir de l’ambient, de la festa i de la música.

Qui toca a la Revetlla de Sant Llorenç?

Cal dir que la majoria de grups que varen tocar a la revetlla són grups de versions, encara que n’hi hagi que fan les seves pròpies cançons, com els mítics Anegats, per exemple. A la revetlla petita de l’any passat els varen acompanyar els Onion Rabbits, Val 9 i, finalment, «Dj Simonet«. En canvi a la revetlla gran varen tocar els grups Oasis, Horris Kamoi, Los Grillos, Islanders i més tard el «Dj Fran2«.

Fotografia del grup Valnou a la revetlla de Sant Llorenç després de la seva actuació.
Fotografia treta de l’Instagram oficial del grup Valnou.

I aquest any?

De cara al pròxim estiu, encara no se sap quins grups tocaran a cap de les dues revetlles. Tanmateix, l’ajuntament de Sant Llorenç proveirà a tothom qui el vulgui el programa de festes a través de la seva plana web. De totes formes, hi ha moltes altres planes web on hi ha informació sobre les festes patronals d’aquest municipi.

Què més puc veure?

Les festes de Sant Llorenç duren dues setmanes, però realment les revetlles són només dues nits. Per això a continuació veureu alguns llocs d’interès que, si mai s’arriba a trepitjar Sant Llorenç, s’han de veure obligatòriament.

  • Festes de Sant Llorenç – Si es va a Sant Llorenç en aquestes dates, val la pena consultar el programa de festes, ja que hi ha moltes activitats i de tipus molt diferents que són puntuals i molt especials. Per exemple fer la Cursa Popular Nocturna: «Més sans que un gra d’all», la Fira Nocturna de l’Estació o anar a Sa Granotada.
  • Sa Punta de n’Amer – És una petita península declarada àrea ANEI, amb una flora i una fauna remarcables i un castell del segle XVII que explica curiositats molt interessants sobre aquest lloc.
  • Coves del Drac – Són quatre coves que estan connectades entre si amb un gran llac subterrani, format a partir de l’entrada d’aigua de la Mar Mediterrània. Alguns estudiosos consideren que es podria remuntar al Miocè, és a dir, la primera època del Neogen.
  • Mobofest – És un altre festival que es fa a Sant Joan, un poble del pla de Mallorca i que es fa dia 22 i 23 d’agost. Per més informació sobre aquest festival podeu consultar l’entrada al nostre blog «Per un estiu rodó, tria Mobofest i serà la solució«.
  • Més revetlles populars – Cada poble té la seva. Aquesta plana web inclou una llista de diverses revetlles i festes populars d’altres pobles de Mallorca.

Allotjament

Referències

Com a suport a l’hora de trobar la informació necessària he fet servir aquestes planes web que haviem introduït al Google Keep:

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *